Mėnesio archyvas: 2019 m. gegužės mėn.

Orientacinaims žaidimams – sekimo įranga, GPS įrenginiai

Kartais gps sekimo iranga gali būti ne tik naudojama itin reikšmingiems dalykams, policijos operacijoms, bet ir pramogoms, žaidimams.

Žaidimo metu reikia surasti lobį

Orientaciniams žaidimams gali būti naudojami įvairūs sekimo įrenginiai: tiek profesionali pasiklausymo iranga, tiek GPS koordinačių siųstuvai, tiek kameros. Tačiau dažniausia aišku yra su koordinatėmis susiję mechanizmai, nes jie padeda orientuotis erdvėje. Šio žaidimo tikslas – surasti lobius, paslėptus tam tikrose vietose, kurios yra apytiksliai nurodytomis koordinatėmis ir taip pat su tam tikromis užkoduotomis mįslėmis, kurias supratus būtų įmanoma rasti tą lobį.

Žaidė dvi komandos

GPS įrangaŠį kartą žaidime dalyvavo dvi komandos, nors tai žaidimas, kur galima žaisti ir tiesiog po vieną – nėra didelio skirtumo. Žaidimas startavo dešimtą ryto ir baigėsi šeštą vakaro. Laimėjo antroji komanda, suradusi beveik visus sau paskirtus lobius, iš kurių nerado tik vieno. Pirmajai komandai sekėsi prasčiau ir ji surado tik du trečdalius lobių. Kaip sakė, bėda buvo ir dėl prastų GPS įrenginių, kuriuos jie turėjo, ir kurie kartais prarasdavo ryšį. Vėliau visi sėdo prie laužo vakarieniauti, aptarti rezultatų. Laimėtojams buvo įteiktas medalis ir rėmėjų prizai.

Pabuvo gryname ore

Skaityti straipsnį “Orientacinaims žaidimams – sekimo įranga, GPS įrenginiai” »