Mėnesio archyvas: 2014 m. lapkričio mėn.

Google reklama – protingas savęs pristatymo būdas

Tikriausiai retam bekyla klausimas, kas yra internetas ir Google. Pirmasis – mūsų palydovas „džiaugsme ir liūdesyje“, tai yra dirbant bei pramogaujant. Antrasis – paieškos sistema, į kurią pagalbos kreipiamasi ieškant atsakymo tiek į egzistencinius, tiek ir į elementarius buitinius klausimus. Vis išgirstame apie naujos paieškos „mašinos“ atsiradimą, tačiau patikimasis Google nenusileidžia iš populiarumo viršūnių. Iki šito sakinio buvo kalbama tik iš vartotojų pusės, tai yra asmenų, ieškančių informacijos internete apie vieną ar kitą paslaugą. Yra ir kita pusė – teikėjai (tai yra tos internetinės svetainės bei jų veikla suinteresuoti asmenys). Pastarieji iš Google taip pat tikisi gauti naudos – tai yra galimybės pristatyti save potencialiems vartotojams. Neužtenka tik sėdėti ir pasyviai laukti, kol laimė, tai yra Google, nusišypsos: informacinių technologijų srityje nėra atsitiktinumų, viską nulemia aiškios taisyklės bei jų laikymasis. Galima stengtis tapti lyderiu tarp vartotojui pateikiamų nuorodų į konkrečią užklausą. Arba, jei dėmesio žūtbūt reikia „čia ir dabar“, rekomenduotina pasidomėti, kas yra Google reklama.

reklama interneteNorite praktiškai pamatyti Google reklamos pavyzdį? Viskas labai paprasta:

  • Atsidarykite pradinį paieškos sistemos puslapį.
  • Paieškos langelyje suveskite bet kokią frazę, tarkime – „sidabro papuošalai“.
  • Išanalizuokite pateiktų rezultatų išdėstymą. Vizualiai galima pastebėti lango išskaidymą į tris dalis: viršus, dešinė pusė ir centrinė dalis. Pirmieji du elementai – Google reklama.

Tiesa, pastaroji gali būti pateikiama ir kitu pavidalu – kaip reklaminis skelbimas kituose mūsų lankomuose tinklapiuose (tiesa, abu turi sieti kažkoks tarpusavio ryšys, priešingu atveju reklamos demonstravimas būtų netikslingas).

Kaip įkalbėti Google demonstruoti jūsų reklamą? Tai – verslas, tad už reklamą reikia mokėti. Veikimo principas gana elementarus.

  • Nusprendžiama, kokiais raktiniais žodžiai tikslingiausia pristatyti savo veiklą (tarkime, „individualių baldų gamyba“, „miegamojo baldai“ ir panašiai). Reikia mąstyti taip, kaip savo paiešką internete dažniausiai formuluoja vartotojai – juk būtent jiems ir stengiamasi save parodyti.
  • Nusprendžiama, kokio dydžio sumą reklamai galima skirti iš viso bei kokia suma įvertina vienas skelbimas.
  • Labai svarbus niuansas: ta suma iš jūsų reklaminio biudžeto bus nuskaičiuota tik tada, kai vartotojas paspaus nuorodą į jūsų svetainę. Būtų netikslinga mokėti vien už skelbimo parodymą – juk internete mums pateikiama daug informacijos, į dalį kurios mes apskritai nereaguojame. Jei nuorodą paspaudžiame, padidėja prekės ar paslaugos įsigijimo tikimybė.

Google reklama patraukli tuo, jog klientas žino už ką moka (už nuorodos paspaudimą) bei gali reguliuoti to kainą, o rezultatai pasireiškia gana greitai. Tiesa, nors užsisakyti šią paslaugą galima ir savarankiškai, bet pravartu tos srities specialistais specialistų konsultacijos. Pastarieji gali padėti suformuluoti optimaliausias raktines frazes bei paskirstyti lėšas, įvertinti šios reklamos strategiją apskritai ir panašiai.

Stogo dangų pasirinkimas

Kaip nėra namų be sienų, lygiai taip pat nėra namų ir be stogo… Jei jau gyvenamasis plotas būtų toks, turbūt sunku jį būtų pavadinti namais. Paprasčiausiai, be jo namas visiškai neatliks savo pagrindinės funkcijos. Stogo dengimas yra gana atsakingas procesas, tad jei pastarasis jau pradėjo leisti vandenį ir jūs trokštate greičiau viską susitvarkyti – kreipkitės į profesionalios, kurie suteiks visą jums reikalingą informaciją. Stogo dengimas gali tik iš pirmo žvilgsnio atrodyti toks paprastas procesas. Dažniausiai bedengiant tenka susidurti su pačiomis įvairiausiomis problemomis, kurios išsprendžiamos tik pasikonsultavus su profesionalais, kurie suteikia visą naudingą informaciją. Tačiau juk kiekvienas žino, kad perdaryti yra kur kas sunkiau, nei pasimokyti ir iš pirmo karto padaryti teisingai. Taigi, pateiksime pagrindinę informaciją, kuri jums padės stogo dengimą padaryti maloniu, o ne komplikuotu procesu.

stogo dengimasStogo dengimas pirmiausia prasideda nuo geriausios dangos išsirinkimo. Egzistuoja labai platus pasirinkimas. Vienos rūšys turi savo pliusus, kitos – kitus, tad geriausia pasikonsultuoti su profesionalais, kurie jums pateiks visą naudingą informaciją dėl pasirinkimo atsižvelgiant į tam tikrus veiksnius. Kad ir lietuviškas klimatas. Rodos, jis labai stipriai nevarijuoja, tačiau pajūryje tikrai reikia kur kas tvirtesnės stogo dangos dėl nuolat ten siaučiančio vėjo. Visiškai kitaip pietuose.

  • Plieno čerpės. Tai pats populiariausias pasirinkimas. Daugelis jas mėgsta ne tik todėl, kad pastarosios funkcionalios, tačiau taip pat ir patrauklios akiai. Ties, jų dengimas yra ilgas ir kiek sudėtingas procesas.
  • Stogo dengimas galimas ir plieno lakštais. Tai kur kas greitesnis būdas uždengti stogą, kadangi galite pirkti lakštus, kurie yra didesnis nei dviejų kvadratinių metrų pločio. Vienas uždėjimas padės gana greitai pabaigti visą stogą.
  • Klasikinė stogo danga – vienas moderniausių pasirinkimų. Atrodo gražiai, o ir padengti gana nesunku. Tikrai nereikia samdytis profesionalų, kurie darbą atliktu už jus.
  • Skarda – kiek rečiau pasirenkamas variantas ar paprasto nuosavo gyvenamojo ploto. Jis labiau mėgiama komercininkų, parduotuvių ir panašiai. Stogo dengimas ypač karštą dieną gali tapti be galo komplikuotas, nes skarda labai greitai įkaista.

Stogo dengimas pirmiausia prasideda ir nuo dangos išsirinkimo. Geriausia, jei nieko apie tai nenusimanote, pasikonsultuoti su profesionalais, kurie pardavinėja tokio pobūdžio produkciją. Jums bus suteikta visa reikalinga informacija įvertinus aplinkos veiksnius, kurie gali koreguoti dangą. Pasikliaukite profesionalais ir jei nesate tikras, kad dengimas jums pavyks – geriau iškart samdytis profesionalus, kol nesugadinote priemonių.

Akumuliatoriai: kaip atrasti geriausią pardavėją?

Akumuliatoriai – tai pakankamai populiari prekė, ir tuomet, kada reikia jį įsigyti, tikrai neretai pasvarstoma, kaip galima būtų išsirinkti patį geriausią pardavėją: juk šiandien įvairių prekybos vietų yra ne taip ir mažai, todėl gana dažnais atvejais tenka gerai pasvarstyti, kaip galima būtų atrasti patį geriausią sprendimą.

akumuliatoriai interneteNeretai yra tikimasi, kad akumuliatorių kaina bus kuo mažesnė, taigi, tenka ieškotis tokių pardavėjų, kurie galėtų pasiūlyti tokias prekes įsigyti pačia palankiausia kaina. Tuo atveju, jei nuspręsite akumuliatorių pirkti internetu, skirtingų pardavėjų nustatytus įkainius bus palyginti ne taip ir sunku: paprasčiausiai galėsite apsilankyti įvairių pardavėjų internetiniuose puslapiuose ir pasidomėti, kokios yra nustatytos prekių kainos. Tikėtina, kad tai padės jums atrasti tokius pardavėjus, kurie siūlo įsigyti prekių pačiomis palankiausiomis kainomis, tad tai leis jums sutaupyti pinigų.

Tikrai neretai yra pastebima, kad akumuliatoriai, parduodami internetu, kainuoja pigiau nei kitose prekybos vietose, todėl tai visada leidžia sutaupyti. Be to, tokiu būdu jums reikalingų prekių galima susirasti daug greičiau ir paprasčiau, nes galima tiesiog naudotis paieškos sistema ir atrasti tokias prekes, kurios jus domina labiausiai.

Jei dvejojate, koks akumuliatorius galėtų būti pačiu geriausiu pasirinkimu, paprasčiausiai galėsite pasiskaityti pateikiamą informaciją įvairiuose forumuose, kuriuose interneto vartotojai dalijasi savo patirtimi ir vertina tam tikras išbandytas prekes. Tai iš tiesų leidžia susidaryti tam tikrą įspūdį apie parduodamas prekes, ir apsispręsti, koks pasirinkimas gali būti pats palankiausias, galima daug greičiau ir paprasčiau.

Taip pat, jei kyla tam tikrų klausimų, visada galima tiesiog susisiekti su pardavėjais, kurie jums galės patarti, kokios prekės galėtų labiausiai pateisinti jūsų lūkesčius. Internetinėse parduotuvėse paprastai yra pateikiami išsamūs prekių aprašymai, tačiau pritrūkus informacijos visada galima susisiekti nurodytais kontaktais ir užduoti tam tikrus jums rūpimus klausimus.

Taigi, norint išsirinkti tinkamiausią variantą, visada galima pasidomėti, kokios prekės yra vertinamos palankiausiai, ir kokiomis kainomis akumuliatorius parduoda įvairūs pardavėjai. Naudojantis internetine paieška tikrai bus galima atrasti pačius tinkamiausius sprendimus, ir galite net neabejoti, kad visai nesunkiai išsirinksite patikimą pardavėją, kuris prekes parduoda itin palankiomis kainomis.