Mėnesio archyvas: 2013 m. rugsėjo mėn.

Granuliniai katilai

Planuojate įsirenginėti namą ir svarstote,, kokią šildymo sistemą įsivesti? Šiandien gana populiarūs granuliniai katilai, kurie skirti medžio ir šiaudų granulėms deginti. Šildydami namus, jie sueikvoja pakankamai nedaug žaliavų, galbūt tai ir lėmė jų populiarumą.

granuliniai katilaiŠildyti namus galima įvairiai, gana populiarūs ne tik granuliniai katilai, bet ir krosnelės arba židiniai. Ir vieni, ir kiti turi savų privalumų ir savų minusų, tačiau granulinių katilų pranašumas yra tai, kad jie šildydami namus sueikvoja visai nedaug energijos.

Kaip išsirinkti granulinį katilą? Reikėtų atkreipti dėmesį į daugybę aspektų, tačiau pabandysime išvardyti vienus svarbiausių. Žinoma, kaina niekada neturėtų būti pagrindinis kriterijus, nes žema kaina ne visada garantuoja kokybę bei saugumą, kuris, turbūt sutiksite, kad yra tikrai neįkainojamas. Vis dėlto, granulinį katilą sudaro gana daug dalių, todėl vertinti kainą gali būti kiek sudėtinga. Taigi, atkreipkite dėmesį, ar į granulinio katilo komplektą įeina elektrinis maišymo vožtuvas, karšto vandens ruošimo cirkuliacinis siurblys, dūmtakių išvalymo sistema, atkreipkite dėmesį ir į pelenų dėžės tūrį.

Skaityti straipsnį “Granuliniai katilai” »

Kovinių pervežimas sausumos ir jūrų keliais

Prekybine veikla užsiimančios įmonės neišsiverstų be įmonių, teikiančių logistikos paslaugas, įsikišimo. Taigi svarbu rasti tokias įmones, kurios galėtų pasiūlyti ne tik kokybiškas paslaugas, bet turėtų ir įvairių rūšių transporto. Juk krovinių pervežimas – tai ne toks paprastas procesas, kaip kad daugeliui atrodo iš pirmo žvilgsnio.

krovinių-pervežimasKada krovinių gabenimui pasirenkami automobiliai? Automobiliai pasirenkami tuo atveju, kai kroviniai gabenami netoli, t. y. toje pačioje ar kaimyninėse valstybėse. Kitaip tariant, kai atstumas yra ne didesnis nei iki poros tūkst. kilometrų. Ši gabenimo sritis yra santykinai brangi, kadangi pervežti galima tik ribotą prekių kiekį. Nutinka ir įvairių netikėtumų, kartais visiškai ne laiku sprogsta sunkvežimių padangos ir kt.

Kitas niuansas – pinigų prarandama dar daugiau, jei su didelių gabaritų transportu gabenamas pernelyg didelis krovinys ir kai jo galimybės neišnaudojamos. Taigi kai turimas nedidelis krovinys, pasirinkti galima dalinį krovinių gabenimo būdą, kai kooperuojamasi su kitomis smulkiomis įmonėmis ar įmonėmis, norinčioms gabenti mažų apimčių krovinius.

Skaityti straipsnį “Kovinių pervežimas sausumos ir jūrų keliais” »

Dekoracijos: kai reikia pasiruošti svarbiai šventei

Ruošiantis šventei, tikrai reikia pasirūpinti daugybe dalykų, ir visai nesvarbu, kokia tai šventė: vestuvės, išleistuvės, krikštynos ar jubiliejus. Kiekvienas norime, kad šventė būtų išskirtinė, taigi, tenka gerokai pasisgtengti ir pasirūpinti ne vien būtiniausiais dalykais, bet ir dekoracijomis. Dekoracijos gali pagyvinti bet kokią šventę, ir padaryti ją išskirtinę. Dekoracijas gamintis patiems gali užtrukti tikrai nemažai laiko, tačiau, laimei, šiandien dekoracijų pasirinkimas specializuotose parduotuvėse tikrai platus. Dekoracijų galima rasti tikrai labai įvairių, nes jų deficitu tikrai negalima skųstis. Dekoracijos, parduodamos specializuotose prekybos vietoje gali gerokai padėti, planuojat nuostabiausią šventę, kurią įsimins visi svečiai.

Skaityti straipsnį “Dekoracijos: kai reikia pasiruošti svarbiai šventei” »

Kadastrinių matavimų procesas

Norite parduoti, padalinti ar sujungti sklypus? Tuomet jums reikės atlikti sklypo matavimus – t.y. geodeziniai ir kadastriniai matavimai. Geodeziniai matavimai padės nustatyti jūsų žemės sklypo ribas. Tiksliau tariant geodeziniai matavimai  padės nustatyti geodezinius duomenis, į kuriuos įeina žemės sklypo ribų posūkio taškų ir riboženklių koordinatės, sklypo plotas, jame esančių statinių geometriniai parametrai, kartografuojami žemės naudmenų kontūrai ir kiti geodeziniai matavimai.

geodeziniai matavimaiPrieš atliekant matavimus būtina pateikti žemės sklypo įsigijimo dokumentą,  žemės sklypo teisinė registraciją, pirminį arba detalųjį sklypo planą, bei jei sklype yra statinių, jų kadastro pažymėjimą.

Atlikus matavimus yra sudaromas geodezinis planas, kuriame nurodomi svarbiausi su sklypo naudojimu susiję klausimai. Pirmiausia tokiame plane oficialiai nurodomi geodezinių matavimų duomenys, sklypo plotas, koordinatės. Pagal posūkio taškų ir riboženklių koordinates nustatoma ir pažymima sklypo  vieta valstybinėje geodezinių koordinačių sistemoje. Jeigu reikia yra nustatomas žemės servitutas t.y. kai iš žemės savininko atimamos teisės naudotis sklypu ar jo dalimi. Paprastai šiuo atveju sklypui gali būti suteikiami 3 rūšių servitutai: tako, kelio bei inžinerinių tinklų tiesimo. Kitaip tariant jūsų sklypui ar sklypo daliai suteikiamas bendro naudojimo žemės statusas, pavyzdžiui kelio servitutas prieiti ir privažiuoti prie pastato, pastato bendrasavininkui. Geodeziniame plane gali būti nustatyti įvairūs apribojimai, kurie yra nustatomi jeigu jūsų sklypas priklauso teritorijoms, turinčioms specialias žemės ar miško naudojimo sąlygas, pavyzdžiui jeigu jūsų sklypas priklauso kurortų apsaugos zonai, jums gali būti uždrausta  vykdyti statybos ir kasybos darbus, nesusijusius su kurorto paskirtimi ir jo plėtojimu bei aplinkos tvarkymu ir panašiai.

Tuomet yra pasitelkiami kadastriniai matavimai, pagal kuriuos sudaroma kadastrinių matavimų byla. Tai yra tam tikras dokumentų apie pasirinktą nekilnojamąjį turtą rinkinys. Jame nustatoma  sklypo vertė, remiantis vidutine rinkos kaina, surašomas ribų ženklinimo aktas. Kadastriniai matavimai padeda nustatyti žemės naudmenų eksplikacija, kuomet sudedami visų sklype esančių pastatų plotai.

Tuomet parengti dokumentai siunčiami į Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministeriją. Kur viename iš žemėtvarkos skyrių yra tikrinami parengti dokumentai. Paprastai nagrinėjamas parengtų dokumentų atitikimas teritorijų planavimo dokumentams, konkrečiai nagrinėjamo sklypo vietovės planui, vadinamam abrisu. Taip pat žemėtvarkos skyriai nagrinėja kitus prie kadastrinių matavimų bylos pridėtus dokumentus. Tokius kaip nagrinėjamo sklypo kaimynų skundai, atsiliepimai ar nuomonės. Žemėtvarkos skyrius gali patvirtinti arba nepatvirtinti kadastro duomenis. Nepatvirtinus, matavimai turi būti atliekami iš naujo, tol kol atitinka reikiamas sąlygas.  Jeigu duomenys yra teisingi ir atitinkantys vietovės planą, yra perduodami VĮ Registrų centras, kurioje yra registruojami specialiame duomenų banke.

Riebalų nusiurbimas ar sportas?

Dažna moteris kompleksuoja dėl savo svorio, kai kurios nepatenkintos savo apvaliomis šlaunimis, kai kurios – atsikišusiu pilvuku, dar kitos – pernelyg putliais sėdmenimis. Kadangi moterų kūną sudaro 20 procentų daugiau riebalų nei vyrų kūną, jos dažniau skundžiasi susikaupusiais riebaliukais. Šiandien įmanoma tų nepageidaujamų riebalų atsikratyti, neįdedant pernelyg daug pastangų, pavyzdžiui, riebalų nusiurbimas gali padėti atsikratyti šios problemos, bet, ar tai tikrai pati geriausia išeitis?

riebalų nusiurbimasJei nesate patenkinta savo kūnu, pirmas dalykas, ką galite padaryti – tai pakoreguoti savo mitybos įpročius ir pradėti sveikiau maitintis. Nors iš pradžių tai gali atrodyti gana sudėtinga, tačiau vėliau prie to įmanoma priprasti. Kai kurios moterys klausia, kodėl priauga svorio, nors pačios nė kiek nesirūpina, ką ir kada valgo, taigi, atsakymas būtų paprastas – reikia keisti mitybos įpročius. Kitas dalykas, ką tiesiog būtina daryti – tai aktyviau leisti laiką ir pradėti sportuoti – tą padaryti gali padėti baseinas, sporto salė ar treniruokliai, turimi namie. Treniruokliai gali kainuoti pakankamai brangiai, tačiau tai – ilgalaikė investicija. Paskaičiuokite, kiek pinigų išleistumėte, jei 5 metus lankytumėtės sporto klube? Pamatę rezultatus įsitikintumėte, kad vis dėlto treniruokliai nėra tokie brangūs, kaip galėjo pasirodyti iš pradžių.

Skaityti straipsnį “Riebalų nusiurbimas ar sportas?” »

Židinių montavimas: ką yra būtina apie tai žinoti?

Židinių dėka galime gyventi jaukiau, šilčiau bei gražiau. Tačiau tam, kad šis tikslas būtų pasiektas, yra svarbu ne tik išsirinkti tinkamą židinį, bet ir žinoti keletą svarbių dalykų, susijusių su jo montavimu. Ar židinių montavimas yra sudėtingas procesas? Kaip jis vyksta? Ar židinį sumontuoti galima patiems ar būtina kreiptis į specialistus? Pateiksime atsakymus į šiuos svarbius klausimus.

židinių montavimasJei židinys bus montuojamas prie medinės sienos, atminkite, jog ji turi būti izoliuota papildomai.

Jei tik turite galimybę, pasirūpinkite, jog būtų sumontuotas vamzdis, kurio paskirtis – paduoti vamzdį. Oro  padavimo vamzdis yra montuojamas tiesiogiai.

Visų pirma, turi būti priklijuojamos arba prisukamos (tai priklauso nuo sienos) plokštės ant galinės sienos.  Jei sienos konstrukcijos, plokštės negali būti prisukamos. Labai svarbu, kad plokštės prie galinės sienos būtų priklijuojamos ar prisukamos tiesiai bei tvirtai, kadangi  būtent prie šios sienos bus tvirtinamos ir šoninės bei priekinės sienos. Likusias plokščių daleles galite panaudoti siūlėms apklijuoti – tai suteiks tvirtumo, stabilumo. Neišsigąskite išvydę, jog siūlių vietoje išsiskiria klijų perteklius – jį galima pašalint drėgnu skudurėliu.

Skaityti straipsnį “Židinių montavimas: ką yra būtina apie tai žinoti?” »

Paskutinės minutės kelionės – kai norisi pailsėti

Rudenį ir žiemą turbūt pastebėjote, kad esate pasyvesni, dažniau skundžiatės prasta nuotaika ir sumažėjusiu darbingumu? Tai, žinoma, galima nesunkiai pataisyti, pasidovanojant sau kelionę. Rudenį atpinga lėktuvo bilietai, galima pasinaudoti ypatingais kelionių pasiūlymais. Pavyzdžiui, paskutinės minutės kelionės – tai kelionių paketai už kur kas žemesnę kainą. Pasinaudojus šiuo pasiūlymu, galite aplankyti užsienio šalis, neišleidžiant didelės sumos pinigų. Turbūt pastebėjote, kad kelionių metu jaučiate labiau atsipalaidavę, galirte pamiršti namų ruošą ir darbinius reikalus, pasidžiaugti saule ir kitais atostogų teikiamais malonumais.

Skaityti straipsnį “Paskutinės minutės kelionės – kai norisi pailsėti” »

Proginės suknelės – ypatingai šventei

Tikrai yra nemažai progų, kada reikia apsirengti šventinę suknelę: vestuvės, išleistuvės, krikštynos, jubiliejus… Proginės suknelės kainuoja kur kas brangiau nei kasdienės, todėl reta moteris savo spintoje jų turi pakankamai, kad atėjus svarbiai šventei nereikėtų pirkti naujos, o tiesiog išsirinkti tinkamiausią iš savo turimų. Taigi, artėjant svarbiai dienai, proginės suknelės gali tapti tikru galvos skausmu: kur ieškoti, kad suknelė tiktų, patiktų, ir, žinoma, būtų už prieinamą kainą?

proginės suknelėsVis dažniau suknelės perkamos internetu, nors kai kurios moterys jaudinasi, kad suknelė netiks, tačiau to tikrai galima išvengti – reta moteris nežino savo tikslių apimčių ir savo figūros tipo, todėl nėra jokio skirtumo, kur įsigyti suknelę. Suknelės internetu paprastai būna pigesnės nei įprastose parduotuvėse, be to, internetu galite peržiūrėti daugybę parduotuvių puslapių, kol išsirinksite jums labiausiai patinkančią suknelę. Tuo tarpu aplankyti tiek parduotuvių važinėjant iš vienos parduotuvės į kitą, paprasčiausiai gali neužtekti laiko ir pritrūkti jėgų.Suknelės internetu gali būti išsirenkamos ir per kelias minutes, ir jums nereikia niekur eiti iš namų.

Skaityti straipsnį “Proginės suknelės – ypatingai šventei” »

Multimedijos funkcijų ir stiliaus derinio kompiuteris Toshiba

Toshiba Satellite L850 serijos nešiojamieji kompiuteriai – multimedijos funkcijų ir stiliaus darinys.
39.6cm(15,6“). Toshiba Satellite L850 serijos kompiuterių ekranas su Intel procesoriumi, įvairių spalvų, suteisk Jums patogumo pojūtį. Didelė ir patogi klaviatūra su skaičių klaviatūra padės Jums greičiau dirbti. Aukštos kokybės diapazono garsiakalbiai ir SRS Premium Sound HD sistema suteikia Jums švaresnį garsą.

Žiūrėti filmus ar klausytis muzikos dar niekada nebuvo taip malonu, kaip su Toshiba Satellite L850 serijos kompiuteriais. Stereo garsiakalbiai yra išdėstyti žėmiau ekrano ir sujungti su SRS Premium Sound HD sistema, siekiant užtikrinti, kad muzika ir filmo garso takeliu būtų galima mėgautis be iškraipymų , net ir dideliais kiekiais, nesvarbu,ką naudojate – garsiakalbį, ar ausines.

Ryškus, akį traukiantis Toshiba Satellite L850 serijos kompiuterio dizainas gali pasigirti stilingomis įvairiomis spalvomis. Visi modeliai turi didelį spalvotą darbalaukį, metalo garsiakalbių groteles bei čerpių klaviatūrą su skaičių klaviatūra, kurios yra patogios rašyti, naršyti, ar dirbti. Aukščiausios kokybės išskirtinis dizainas užtikrins universalumą bei individualumą.

Toshiba Satellite L850 nešiojamieji kompiuteriai turi plačias ryšių galimybes. Galėsite be vargo apsikeisti nuoraukomis ar failais, išplėsti savo saugumo galimybes naudodami SD kortelės lizdą. Taip pat čia rasite du USB 3.0 ir vieną USB 2.0 kištuką. USB 3.0 yra naujausias USB standartas, kuris siūlo Jums iki 10 kartų greitesnę perdavimo spartą, nei Hi-Speed USB 2.0.

Toshiba Satellite L850 serijos kompiuteriuose Jūs tap pat rasite HDMI jungtį, kuri leidžia praturtinti aukštos raiškos ryšį iš savo nešiojamojo kompiuterio. Taip pat čia yra AV įranga, įskaitant ir HD TV.

Skaityti straipsnį “Multimedijos funkcijų ir stiliaus derinio kompiuteris Toshiba” »

Šampūnai: ką vertėtų apie juos žinoti?

Šiandien tikrai negalima skųstis siūlomų kosmetikos priemonių deficitu. Rinktis tikrai yra iš ko: kosmetikos parduotuvių ir prekybos centrų lentynos tiesiog nukrautos įvairiausiomis kosmetikos priemonėmis, tačiau, kokias priemones rinktis? Bene aktualiausias kiekvienos moters keliamas klausimas: kokie šampūnai yra geriausi plaukams?

šampūnaiVienareikšmio atsakymo nėra ir negali būti, koks šampūnas gali būti tinkamiausias, nes, kaip žinote, universalių priemonių nebūna. Kaip kažkada sakyta per reklamą – kartais, kas tinka viskam, netinka niekam. vis dėlto, yra sudedamųjų dalių, kurių reikėtų vengti šampūno sudėtyje. Taigi, reikėtų atidžiai skaityti kosmetikos gaminių etiketes. Kadangi visų kosmetikos gaminių etiketėse rašoma gaminių sudėtis, tą padaryti nėra taip ir sudėtinga, taigi, kokių sudedamųjų dalių vengi?

Skaityti straipsnį “Šampūnai: ką vertėtų apie juos žinoti?” »