Mėnesio archyvas: 2013 m. lapkričio mėn.

Ar verta imti greitąjį kreditą?

Dėl imamų paskolų žmonės susiskirstę į dvi stovyklas. Pirmieji teigia, kad greitas kreditas yra puikus finansinis įrankis, kuriuo galima pasinaudoti prireikus pinigų, o štai kiti teigia, kad greitieji kreditai yra blogi. Visi žinome, kad esame skirtingi, todėl ir nuomonės dėl tam tikrų dalykų gali kardinaliai skirtis. Tai normalu.

greitas kreditasPanagrinėkime dviejų nuomonių argumentus, kurie dažniausiai pateikiami norint įrodyti savo tiesą. Dažniausiai tie, kurie sako, kad greitas kreditas yra blogai, taip mano dėl to, kad girdėjo daug istorijų, kai vėliau tenka sumokėti didžiules sumas pinigų. Tačiau įsigilinus į tai ir surinkus visą informaciją, paaiškėja, kad pats skolininkas delsė sumokėti, apie tai nepranešė kreditoriui ar tiesiog piktybiškai nemokėjo ir pasiėmė iš kelių kredito įstaigų paskolų. Šiuo metu, net jeigu ir matote, kad nesuspėsite iki nustatyto termino grąžinti kredito, tai visuomet turite kreiptis į kreditorių, kuris Jums pratęs terminą. Jums tereikės sumokėti to mėnesio palūkanas, kurios sudaro nedidelę dalį skolos. Ir viskas. Kitas populiarus nuogąstavimas – užstatas. Imami greitieji kreditai suteikiami be užstato. Jeigu, jo iš Jūsų reikalauja, tai ieškokite kitos patikimos kredito įstaigos, nes dauguma suteikia kreditus be užstato.

Skaityti straipsnį “Ar verta imti greitąjį kreditą?” »

Skysti tapetai

Kasmet įvairias naujoves būsto remontui ir įrengimui siūlo gamintojai. Tik pradėję domėtis reikiamomis prekėmis, mes pamatome, kad pasiūla yra didžiulė. Viena iš populiariausių medžiagų naudojamų namams – skysti tapetai arba dar vadinami dekoratyvine šilkine sienų ir lubų danga. Nors dar yra pirkėjų, kurie net nežino kas tai yra, tačiau ši situacija sparčiai taisosi.

skysti tapetaiVienas iš populiarių sienų ir lubų apdailos pasirinkimų yra skysti tapetai. Dabar nebūtina rinktis įprastų ruloninių tapetų, nes vietoje jų galima naudoti šiuolaikinius. Jie yra kur kas patogesni naudoti ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu. Tokie tapetai tinka ne tik gyvenamuosiuose namuose, bet ir kitose patalpose, pavyzdžiui, maitinimo ar įstaigų. Ar kada nors teko klijuoti tapetus? Jeigu neteko ar teko, bet buvo sudėtinga, tai dekoratyvinė šilkinė sienų ir lubų danga yra puikus šių problemų sprendimo būdas. Taip paprasta dar nebuvo. Savo rankomis galėsite nesudėtingai atlikti remontą savo namuose.

Skaityti straipsnį “Skysti tapetai” »

Automobilinės kėdutės: į ką atkreipti dėmesį?

Kiekvieni tėveliai nori užtikrinti savo mažylių saugumą kelionių metu, o tai padaryti geriausiai padeda automobilinės kėdutės. Renkantis kėdutę visų svarbiausia tai, kad ji būtų tinkama jūsų automobiliui: jei norėsite keisti kėdutės vietą, įsitikinkite, kad tai galėsite padaryti be didesnių sunkumų. Labai svarbu, kad automobilinė kėdutė laikytųsi stabiliai ir neklibėtų – kelionės metu vaikas turi būti saugus.

automobilinės kėdutėsNors kai kurie tėveliai mano, kad važiuojant trumpą atstumą automobilinės kėdutės nėra būtinos, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Net jei važiuojate trumpą atstumą, pavyzdžiui, iki parduotuvės, pritvirtinkite automobilinę kėdutę ir užtikrinkite, kad ji laikosi stabiliai. Neleiskite, kad neapdairi klaida taptų nelaimės priežastimi.

Saugiausia kelionė bus tada, kai vaikas kėdutėje sėdės, bet negulės. Taip užtikrinsite, kad vaikas pakankamai pritvirtintas ir tikrai yra saugus. Nepriveržkite per daug saugos diržu ir per daug jo neatpalaiduokite.

Skaityti straipsnį “Automobilinės kėdutės: į ką atkreipti dėmesį?” »

Ar verta pirkti padangas internetu?

Vis labiau populiarėja internetinė prekyba, tačiau čia apsipirkti įprantame dar tikrai ne visi. Žinoma, toks apsipirkimas turi savų privalumų ir savų trūkumų. Dažnas vairuotojas paklausia, ar verta pirkti padangas internetu? Pabandysime apžvelgti pagrindinius apsipirkimo internetu privalumus bei trūkumus, kadangi vis labiau artėja metas, kada turės būti keičiamos padangos, galbūt tai padės lengviau apsispręsti, kur jas įsigyti.

Pirkimo internetu pliusai:

padangos internetuPadangos internetu paprastai kainuoja pigiau nei įprastose parduotuvėse. Nors kai kurie žmonės nuogąstauja, kad mažesnė kaina reiškia prastesnę kokybę, tačiau nuogąstauti tikrai nėra dėl ko: paprastai perkant internetu gaunamos tokios pačios prekės, tiesiog už jas sumokama mažesnė pinigų suma.

Skaityti straipsnį “Ar verta pirkti padangas internetu?” »

Naujausi kompiuteriai

Nė vienas iš mūsų nenori atsilikti nuo pokyčių. Pastarieji vyksta nuolatos, tad norėdami kartu su jais žengti koja kojon, turime domėtis atitinkamomis sritimi. Šiais laikais didžiausia pažanga yra fiksuojama technologijų sektoriuje. Kasdien pasirodo vis geresni telefonai, naujausi kompiuteriai ar kitos ryšio priemonės. Naudojimasis naujausiais kompiuteriais – tai ne mados sekimas, o gebėjimas pasinaudoti galimybėmis. Žinoma, galbūt svarstote, kam jums reikalingas naujausias kompiuterio modelis, juk kuo puikiausiai veikia ir tas, kurį turite, tačiau šis klausimas kyla tik tiems vartotojams, kurie nėra pratę prie pokyčių bei naujausių technologijų. Pastarosios tobulėja kiekvieną dieną, suteikdamos vis didesnes verslo galimybes bei plėsdamos funkcijų galimybes. Taigi, jei jus domina naujovės, štai keli būdai, kaip gauti informaciją pirmiems.

naujausi kompiuteriaiPradėkime nuo spaudos pranešimų. Informacija tokio tipo šaltiniuose plinta milžinišku greičiu, tad jei norite būti pirmieji, kurie sužinos apie galimas naujoves, turite nuolatos sekti atitinkamas internetines svetaines. Žinoma, straipsniai laikraščiuose bei kituose leidiniuose neretai būna tik gandai, tačiau reikia suprasti, jog ir tokia informacija yra naudinga. Jei perskaitėte, kad atitinkamo gamintojo naujausi kompiuteriai žada būti išleisti artimiausiu metu, galite pradėti akyliau sekti šią informaciją. Net jei ši informacija nepasitvirtins ir paaiškės, jog tai gandas, negalima teigti, jog tai tėra melas. Gandai neretai turi atsiradimo priežastis, tad jei ir nėra išleidžiamas naujo kompiuterio modelis, galimas daiktas, jog tai yra gamintojų planuose.

Informaciniai šaltiniai gali tik įspėti, jog rinkoje ketina atsirasti naujausi kompiuteriai, tačiau pastarieji bus pasiekiame tik tada, kai atsiras parduotuvių lentynose. Prekėms atkeliauti į atitinkamus salonus reikia pakankamai daug laiko, tad jei norite pirmieji įsigyti tam tikrą prekę, tai darykite internetinėse parduotuvėse. Jose daug greičiau atsiranda naujausi kompiuterių modeliai, na o tai leidžia pirmiesiems išmėginti atsiradusias prekes bei jas naudoti savo tikslų siekimui. Šiandien Lietuvoje veikia begalės specializuotų internetinių parduotuvių, kuriose galima įsigyti technikos prekes. Žinoma, tai dar nereiškia, jog atitinkamas modelis atsiras visose parduotuvėse vienu metu. Būtent dėl šios priežasties nuolatos sekite jų asortimentą, nes tai vienintelis jūsų garantas. Jei tam neturite pakankamai laiko, visada galima susisiekti su parduotuvių administracija ir pasiteirauti apie galimą prekių papildymą. Parduotuvių atstovai yra suinteresuoti, jog jų pirkėjai žinotų galimus variantus, tad galite būti tikri, jog esant galimybei jums bus suteikta visa reikalinga informacija.