Mėnesio archyvas: 2013 m. birželio mėn.

Vėdinimo sistemos

Dabar, kai beveik visi žmonės įsistatė naujus plastikinius langus, o nauji pastatai, butai pasiekė itin aukštą sandarumo lygį, medikai sunerimo- žmonės palengva ėmė dusti savo pačių namuose. Nepaisant to, kad informacijos apie patalpų vėdinimo svarbą tikrai netrūksta, žmonės į tai žiūri atmestinai, kadangi tai… Nepatogu. Šiltuoju metų laiku pasiteisinimu tampa alergija žiedadulkėms, vabzdžių baimė ir kitos „vasariškos“ bėdos. Žiemą atsiranda dar rimtesnių priežasčių sėdėti troškioje patalpoje, mat atvėrus langą galima peršalti dėl skersvėjo, o nuolat svyruojant temperatūroms, didėja išlaidos šildymui. Puikus būdas kaip išspręsti šią dilemą- mechaninės vėdinimo sistemos įrengimas. Yra išskiriamos trys rūšys: regeneratoriai (veikimui naudojamas rotacinis šilumokaitis. Besisukantis būgnas įšildomas šilto oro ir perduoda šilumą šaltam tiekiamam orui, tačiau regeneratoriaus trūkumas yra tas, kad nemalonūs kvapai, alergenai ir kenksmingos medžiagos nėra pilnai pašalinami, o grįžta atgal į patalpas), ventiliatoriai (sukdamiesi pašalina vidaus orą iš patalpų, tačiau į vidų reikia įsileisti pačiam) ir patys svarbiausi- rekuperatoriai, naudojantys šilumokaičius, kurie pasiima šilumą iš šalinamo patalpos oro ir atiduoda tiekiamam lauko orui ir šis sušildytas patenka į patalpas. Dėl savo geriausių savybių jie itin rekomenduotini naujos statybos ar renovuojamiems namams.

vėdinimo sistemosTaigi, kuo gi jie tokie svarbūs? Pirmiausia, be abejonės, palankaus mikroklimato, deguonies koncentracijos patalpose sureguliavimu bei palaikymu, sumažėjančiomis išlaidomis dėl šildymo. Tačiau ne ką mažiau svarbu yra ir tai, kad jie nuolatos šalina iš patalpų labai kenksmingas medžiagas, o į vidų neįleidžia tikrai daug to, ko nenorite savo namuose: dulkių iš galvės, alergenų, ligų sukėlėjų, vabzdžių ir toksinų, tad kvėpuojama daug geresniu oru.

Skaityti straipsnį “Vėdinimo sistemos” »

Slenkanciossistemos.lt – suteiksime jūsų verslui unikalią prekybinę įrangą! (I dalis)

Slenkanciossistemos.lt – viena iš tų parduotuvių, kuria šiais laikais aš beatodariškai žaviuosi. Neslėpsiu, teko bendradarbiauti su minėtosios įmonės atstovais – užsisakinėjau nestandartinio tipo baldus – likau pamalonintas darbo kokybe. Kadangi tikiu, jog ir daugiau žmonių privalo sužinoti apie šią įmonę, nutariau parašyti straipsnį, aptardamas vieną iš slenkanciossistemos.lt kompanijos paslaugų – prekybinė įranga.

slenkančios-sistemosNorėčiau užbėgti įvykiams už akių, paminėdamas, jog šis straipsnis aktualesnis bus verslininkams, mat prekybinė įranga, dažniausiai, yra taikoma specifinėse vietose.

Slenkanciossistemos.lt siūlo įsigyti įrangą optikos salonams. Puikiai žinome, kokią pasiūlą klientams pateikia minėtieji salonai – įžengi į vieną iš akinių parduotuvių ir nustembi, kiek daug prekių vietoje tūno. Suprantama, jog visus produktus reikia tinkamai išdėlioti, jog ir klientui būtų patogu pasiekti ir vizualiai viskas atrodytų patraukliai. Dėl šios priežasties, slenkanciossistemos.lt kompanija siūlo įmonėms įsigyti įvairiausias stiklines ar iš kitokios medžiagos pagamintas vitrinas, pačių įvairiausių formų. Slenkanciossistemos.lt įmonė yra pasiruošusi patenkinti visus įnorius, visas užgaidas ir sukurti tokį produktą optikos salonui, kad šis juo galėtų tiesiog didžiuotis.

Prekybinė įranga yra siūloma ir drabužių parduotuvėms. Užėjus į bet kurią iš minėtųjų parduotuvių pasigendu unikalumo. Sutikite, jog visos jos atrodo identiškai, monotoniškai, skiriasi tik spalvos. Slenkanciossistemos.lt gali jums pasiūlyti kurkas įdomesnį sprendimą – ši kompanija drabužių parduotuvėms siūlo įsigyti stiklines vitrinas, stiklines spinteles (puikiai tinka sulankstytiems marškiniams, kaklaraisčiams, megztiniams ar kitiems produktams). Minėtieji produktai vizualiai atrodo išties šauniai, yra lengvai prieinami klientams, daug nekainuoja – žodžiu, lūkesčiai tikrai bus viršyti.

Skaityti straipsnį “Slenkanciossistemos.lt – suteiksime jūsų verslui unikalią prekybinę įrangą! (I dalis)” »

Batai internetu

Bene kiek viena moteris visuomet stengiasi atrodyti nepriekaištingai. Grožis puoselėjamas ne tik dėl asmeninio pasitenkinimo, tačiau ir dėl aplinkinių, mat visos nori išlikti pastebėtos. Žinant visa tai, nenuostabu, jog moterų piniginės nuolatos plonėja nuo pirkiniams išleidžiamų sumų. Žinoma, vienos yra linkusios išleisti daugiau, kitos mažiau, tačiau tiesa ta, jog visos moterys mėgaujasi, įsigijusios naują aprangos detalę. Galima pastebėti, jog pastaruoju metu vis daugiau pirkinių įsigyjama internetu. Tai ne tik geriausias būdas, norint sutaupyti, tačiau ir itin patogus procesas, kuriam nereikia ieškoti laiko savo įtemptoje dienotvarkėje. Batai internetu yra populiarūs ne tik Lietuvoje, bet taip pat ir visame pasaulyje, kur pripažįstama šio reiškinio visapusiška nauda. Taigi, jei manote, jog turimi bateliai jau susidėvėjo ar tiesiog norite pasilepinti nauju pirkiniu, štai keli patarimai, kaip išsirinkti jums tinkančią prekę.

batai internetuVisiems puikiai suprantama, jog batai internetu gali sutaupyti itin daug laiko. Jums nereikia vaikščioti po parduotuves ir ieškoti patinkančių modelių. Ši galimybė jums leidžia apžvelgti pasiūlą keliais klavišų paspaudimais, na o tai yra labai patogu. Visgi, jei nuspręsite ieškoti batų ir bandysite apžvelgti visų internetinių parduotuvių siūlomus asortimentus, šis apsipirkimas gali trukti ilgiau nei tikėjotės. Svarstote, kaip išvengti šios problemos? Užsisakykite parduotuvės siūlomą naujienlaiškį. Tokiu atveju jūs žinosite, kada pasirodo naujausios kolekcijos ir negaišite laiko peržvelgdamos senas kolekcijas.

Skaityti straipsnį “Batai internetu” »

Apyrankės internetu

Nuo neatmenamų laikų moterys skyrė ypatingą dėmesį savo rankų puošimui. Tai vienas iš svarbiausių dailiosios lyties atstovių papuošalų, kuriuo galima puoštis bet kuria proga. Be to, jų pagalba galima kurti savitą stilių ir tapti dar žavesne. Išsirinkusios iš daugybės siūlomų įvairių formų, spalvų ir modelių apyrankių, galėsite ja puoštis kiekviena dieną.

DrabužiaiApyrankės yra gaminamos iš įvairių metalų, odos gaminių, stiklo ar medienos. Taip pat žaviai atrodo iš audinio pagaminti papuošalai, kurie stilingai atrodo vasarą. Tokiu būdu derinami drabužiai ir apyrankė sukuria nepriekaištingą ir vientisą stilių. Laisvalaikiui derinti rūbų ir papuošalų nėra būtina. O visais kitais atvejais geriau, kad drabužiai ir apyrankė tarpusavyje derėtų arba bent jau neturėtų atrodyti kaip atskiras stiliaus elementas. Visada atrodysite puikiai, jeigu apyrankę derinsite su segimais auskarais.

Skaityti straipsnį “Apyrankės internetu” »

SAAB EGR vožtuvai

Jeigu norite, kad jūsų automobilis veiktų labai gerai ir galėtumėte lengvai važinėti net ir esant ne pačiomis geriausiomis oro sąlygomis, tuomet dabar turite galimybę nuvykti į automobilių remonto servisą ir ten gauti visą reikiamą informaciją bei remonto planą.

EGR-vožtuvaiEGR vožtuvas yra dalykas, kurį tobulinti tikrai labai apsimoka. Jeigu jaučiate, kad jūs per daug pinigų išleidžiate ant benzino, tuomet tikrai pasidomėkite, ar neįmanoma būtų patobulinti jūsų mašinos EGR vožtuvo. Jeigu Saab EGR ar kokio kito modelio EGR yra geras, tuomet tikrai labai lengva bus sutaupyti benzino ir apskritai mašina geriau važiuos. Juk šis vožtuvas yra atsakingas už tai, kad dujos būtų sėkmingai nukreiptos atgal į degimo kamerą. Vadinasi, jeigu šis procesas veikia labai sklandžiai, jūs turėsite unikalią galimybę susitvarkyti savo automobilį taip, kad daugiau netektų labai daug mokėti už benziną ir kad variklis „trauktų“ gerai. Iš tiesų, kalbant apie SAAB EGR, tai labai svarbu, kad vožtuvas būtų tinkamai elektroniškai sukonfigūruotas, nes kitaip variklis gali reikiamai nereaguoti ir neišeis išvystyti tokios automobilio galios, kokios norėtumėte.

Skaityti straipsnį “SAAB EGR vožtuvai” »

Plieninės stogų dangos

Stogo danga – neatsiejama nuo namo ar pastatų statybos, ar rekonstrukcijos. Pastaraisiais metais Lietuvoje intensyviai buvo keičiami senieji šiferio stogai. Vietoje jų siūloma rinktis beasbestį šiferį, plienines stogų dangas, bitumines čerpes ar bituminius banguotus lakštus, betonines ar keramikines čerpes. Platus pasirinkimas kartais sukelia papildomų problemų renkantis sau tinkamą stogo dangą. Geriausias sprendimas – kreiptis į šioje srityje dirbančius specialistus, kurie Jums suteiks informacijos apie kiekvienos stogo dangos rūšies privalumus ir trūkumus. Be to, labai svarbu, kad stogas tiktų jums ne tik pagal savo savybes, medžiagas, bet ir pagal spalvas.

Plieninės stogų dangosViena iš populiariausių dangų – plieninės stogų dangos. Tokios medžiagos stogai naudojami jau daugelį metų, tačiau išpopuliarėjo tik prasidėjus masinėms statyboms. Savo savybėmis tai itin patvari medžiaga tinkanti Europos klimatui.

Skaityti straipsnį “Plieninės stogų dangos” »

Šunų dresavimas

Šunų dresavimas Vilniuje ar bet kuriame kitame didžiajame Lietuvos niekada nebuvo ir greičiausiai nebus problema – dešimtys įvairių šunų dresiravimo specialistų kas diena tobulina keturkojų žmogaus draugų protą ir moko juos pačių įvairiausių komandų.

Šunų dresavimasVisgi pasirinkti gerą šuns dresuotoją yra labai svarbu. Be jokios abejonės šunų dresūra yra toks dalykas, kurį galite padaryti ir pats, tačiau neturint užtektinai kantrybės ir pasiryžimo Jums gali ne tik nepavykti išdresiruoti šuns, tačiau ir visiškai sugadinti jo charakterį – blogai išmokytas šuo gali pulti kiekvieną judantį padarą, taip pridarydamas daug žalos ir nemalonumų sau bei savo šeimininkui. Lygiai taip pat negerą įtaką šuns charakteriui gali padaryti ir blogas dresuotojas. 

Taigi, kodėl šunų dresavimas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ar bet kuriame kitame mieste pas šio amato specialistus gali turėti ne tik teigiamos, tačiau ir neigiamos įtakos? Visų pirma tai dėl kai kurių specialistų kompetencijos trūkumo. Dar ir šiandien atsiranda tokių žmonių, bandančių keturkojį komandų išmokyti per jėgą. Savaime aišku, toks dresavimas atneš tik blogų pasekmių – augintinis bijos žmonių, bus agresyvus, o padarytos žalos atitaisyti greičiausiai nepavyks.

Kad išvengti tokių, nekompetentingų dresiruotuojų geriausia pasidomėti informacija apie juos internete. Įvairiuose forumuose rasite begalę informacijos apie šuns dresūrą ir be jokios abejonės, apie prastus šio dalyko specialistus.

Iš esmės šunų dresavimas yra tai, ko reikia kiekvienam keturkojui žmogaus draugui. Ar tai būtų sarginis vokiečių aviganis, ar mielas jorkšyro terjeras, kiekvienas šeimininkas nuvedęs savo augintinį pas išties gerus specialistus ateityje ypatingai pasilengvins savo ir jo gyvenimą, svarbiausia – padaryti teisingą pasirinkimą ir savo augintinio dresavimą patikėti žmonėms, išmanantiems savo darbą ir mylintiems jį bei gyvūnus.

Daugiau šunų dresavimo patarimų – sunudresavimas.lt

Top Fun vaikų vasaros stovykla

6 – 14 metų vaikai yra itin žingeidūs, bandantys kuo daugiau pažinti pasaulį ir besistengiantys jį suprasti. Moksliniais tyrimais nustatyta, jog šio amžiaus vaikai puikiausiai priema informaciją, tad labai svarbus yra jų ugdymas, popamokinė veikla. Vasara – taip pat metų laikas, per kurį galima mokytis. Galima ne tik poilsiauti nuobodžiai sėdint prie kompiuterio ar ištisą dieną sposant į televizorių. Vasaros vaikų stovyklos – tai būdas įgyti didelės patirties, patirti naujų įspūdžių, praplėsti savo draugų ratą. Įvairios užduotys, žaidimai, užsiėmimai puikiai lavina vaiko vaizduotę. Mokymasis tikrai neprailgs, jis bus labai linksmas, įdomus ir nenusibostantis!

vaikų stovyklosTop Fun Akademija – tai būtent tas dalykas, kurio reikia kiekvienam vaikui! Ši akademija buvo sukurta tam, kad Lietuvos talentingų vaikų entuziazmas tobulėti, jų įgūdžiai nebūtų iššvaistyti veltui. Dauguma laisvalaikio užsiėmimų vaikams yra orientuojami į sportą. Būtent ši Top Fun Akademija buvo pirmoji sukurta tokia vieta, kurioje mažieji savo jėgas galėjo išbandyti beveik visose meno srityse – gatvės ar pramoginiuose šokiuose, aktorystės mene, miuzikluose, dainavime. Taip pat mergaitės galėjo išmokti grožio paslapčių!

Skaityti straipsnį “Top Fun vaikų vasaros stovykla” »

Inovatyvi ir finansiškai naudinga Google reklama

Reklama  – tai daugelio verslo rūšių pagrindinis variklis. Nors liaudis sako, kad prekė pati save giria, tai galioja ne visuomet, ypač šiais laikais, kai rinka yra visko perpildyta ir „prasimušti“ į verslo aukštumas tampa vis sunkiau ir sunkiau. Kartais net ir pats geriausias specialistas, net ir pati geriausia prekė gali likti nežinoma. Iškilti labai sunku jaunam verslui, kuris dar neturi savų klientų. Žinoma, jau įsivažiavus verslui, klientai ima tiesiog plaukte plaukti, tačiau be reklamos praktiškai neįmanoma, nebent pasirinkote itin stiprią marketingo strategiją. Taigi bet kokiam verslui tinkamiausia Google reklama. Aptarsime, kodėl.

google reklamaTokia reklama yra santykinai pigi, lyginant su reklamomis televizijoje, radijuje, spaudoje. Tokia reklama kainuoja šimtais, kartais – ir tūkstančiais litų, o mes nesame tikri, kad apie mūsų verslą išgirs suinteresuotoji grupė asmenų. Už reklamą televizijoje ir radijuje tarsi niekas neatsakingas – reklamos priėmėjų pareiga yra ją ištransliuoti ir pamiršti. To tarpu pasirinkę Google reklamą sulaukia ir grįžtamojo ryšio: gauna atskaitas, kiek žmonių pamatė reklamą, kiek kartų nuspaudė nuorodą ir pan. Taip pat kiekvienas reklamos užsakovas gauna smulkius svetainės lankomumo statistinius duomenis. Pastebima, kad po Google reklamos paviešinimo rezultatai pagerėja labai greitai.

Skaityti straipsnį “Inovatyvi ir finansiškai naudinga Google reklama” »

Dantų gydymas odontologijos klinikoje

Ne vienam žmogui kartas nuo karto reikalingas dantų gydymas. Nesvarbu kur gyvenate, Vilniuje ar Kaune, odontologijos klinika surasite nesunkiai. Suprantama, kad vienu atveju pakanka paprasčiausios profilaktikos, o kitu tenka taisyti skyles, šalinti akmenis ar implantuoti dantis. Kartais dantų gydymas siejamas ir su estetinėmis procedūromis, pavyzdžiui, balinimu.  Kad ir kaip būtų, įvairios odontologų atliekamos procedūros priveda prie aukštos kokybės rezultato, žingsniuojančio koja kojon su estetika, funkcionalumu bei, suprantama, gera nuotaika.

Dantų gydymasDantų gydymas paprastai atliekamas odontologijos klinikose. Pirmiausia derėtų užsiminti apie pačią svarbą, kurią tkrai verta akcentuoti. Juk neprižiūrint dantų mažėja jų, paprastai tariant, gerumas. Na, o ši sąvoka siejasi  su grožiu ir su sveikata. Todėl drąsiai galima teigti, jog tinkamas dantų gydymas yra labai svarbus.

Skaityti straipsnį “Dantų gydymas odontologijos klinikoje” »